Prietenii Romaltyn stiu de ce (Episodul III) – Consilierul local Dumitru Matei solicita explicatii pentru disparitia de pe site-ul Primariei a uneia dintre autorizatiile date Romaltyn

Autorizatia emisa de Primaria Baia Mare fara respectarea legii a fost scoasa de pe site-ul institutiei. Este vorba de autorizatia solicitata de Romaltyn Mining, pentru modernizarea statiei de detoxifiere a tulburelii de steril.

Actul s-a dovedit a fi unul incomod pentru executivul Primariei. Mai precis, pentru directorul de Urbanism, Rodica Pandi. Autorizatia a fost emisa la o zi de la depunerea documentatiei, in conditiile in care procedura de autorizare dureaza cateva saptamani; proiectul tehnic a fost intocmit de sotul directorului de Urbanism, Stefan Pandi, dupa care a fost avizat de Rodica Pandi; iar taxa de autorizare s-a platit la o luna si jumatate de la emiterea autorizatiei de construire, incalcandu-se legea.

In cadrul sedintelor de specialitate ale Consiliului Local, Dumitru Matei a solicitat executivului Primariei explicatii cu privire la disparitia de pe site a autorizatiei respective. „Mi s-a spus ca responsabili sunt cei de la Serviciul de Informatica. Sa ne adresam lor. Asta vom si face. Asteptam sa ne dea o explicatie pentru stergerea autorizatiei de pe site-ul Primariei”, a declarat Matei.

Accesand site-ul Primariei Baia Mare, se poate observa usor ca in randul autorizatiilor eliberate in cursul lunii octombrie, 2007, lipseste tocmai cea cu numarul 774.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu