Presedintele Traian Basescu se intalneste cu reprezentantii grupurilor parlamentare care sustin guvernarea, pentru a analiza situatia de criza actuala

Presedintele Traian Basescu se va intalni, din nou, marti, cu reprezentantii grupurilor parlamentare care sustin actuala guvernare pentru a discuta despre masurile economice de austeritate, in actualul context economic national si european.

Intalnirea de marti vine dupa ce, joia trecuta, seful statului a avut o discutie, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare care sustin coalitia de guvernare.
„Presedintele va avea in cursul zilei de marti intalniri cu grupurile parlamentare – nu stiu daca si ale opozitiei -, dar, categoric, ale zonei care sustine puterea si urmeaza ca in toate aceste intalniri sa se gaseasca chestiunile de reglaj fin al masurilor de care vorbim acum”, a declarat atunci deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale altele decat cea maghiara din Camera Deputatilor.

El a participat joia trecuta la consultarea de la Palatul Cotroceni cu Traian Basescu si a precizat ca „s-a discutat despre situatia economica din acest moment si despre acordul cu Fondul Monetar International si cel cu UE, precum si despre masurile care ar trebui luate”.

Potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de Executiv.
„Seful statului a adresat reprezentantilor coalitiei de guvernare solicitarea de a asigura transparenta in ceea ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public. De asemenea, presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate de catre Guvern”, preciza comunicatul de presa difuzat dupa intalnirea de joia trecuta cu liderii partidelor si grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare.

Administratia Prezidentiala a mentionat in comunicatul de presa ca discutiile care au avut loc la Cotroceni s-au axat pe scrisoarea de intentie a Guvernului Romaniei catre Fondul Monetar International si pe evolutia economica in plan european.
„Reprezentantii partidelor din arcul guvernamental au sustinut adoptarea de catre Guvernul Romaniei a scrisorii de intentie catre Fondul Monetar International, dupa explicarea catre parlamentarii coalitiei a necesitatii masurilor prevazute in document”, sustinea sursa citata.

La intalnirea de joia trecuta au participat presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Marko Bela, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Marian Sarbu, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, precum si alti reprezentanti ai partidelor si grupurilor parlamentare din coalitia de guvernare.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu