Preot acuzat că nu a vrut să împărtășească un bărbat. Care e motivul

Un bărbat din Suceava îl acuză pe preotul său că nu a vrut să îl spovedească. Reclamația a fost făcută pe pagina Arhiescopiei Sucevei și Rădăuților, iar răspunsul a venit de la ÎPS Calinic.

„Recent, am avut niște neînțelegeri cu părinții mei și am decis să plec de la ei. Tatăl meu este recăsătorit, iar mama mea naturală este decedată. El nu a participat deloc la creșterea mea, ci doar abia după vârsta de 10 ani. Eu nu port ură pe el și i-am cerut iertare pentru comportamentul pe care l-a avut și prefer să nu mai am nici o tangență cu el. Duhovnicul mi-a spus că nu mă va mai împărtăși dacă nu îl voi vizita, cu toate că nu pot, deoarece mi se par foarte grave insultele pe care mi le-a adresat mie și soției mele. Cum ar trebui sa procedez?” – a fost mesajul postat de bărbat pe pagina Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

A venit și răspunsul: „Dacă întâlnirile cu o persoană vă tulbură liniștea sufletească și a familiei, este bine să stați cât mai departe de acea persoană. Fiind însă vorba de tată, deși nu a avut nicio contribuție la creșterea și formarea dumneavoastră, este bine, dacă veți considera că are nevoie de susținere, să nu ezitați să i-o acordați, din multul sau puținul dumneavoastră. Dacă cele materiale îi prisosesc, încercați să-l cercetați săptămânal măcar telefonic și să nu lipsească numele lui din rugăciunile dumneavoastră”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu