- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Prefectura Maramures a verificat sesizarile legate de concesionarea pasunii comunale din Ocna Sugatag

In urma mai multor sesizari depuse de catre cetatenii din Ocna Sugatag la Prefectura Maramures cu privire la modul de repartizare a concesionarii pasunilor comunale a determinat conducerea institutiei sa verifice respectarea legalitatii contractelor de concesionare.

Subprefectul Dorin Buda si juristii din cadrul institutiei s-au deplasat la Primaria Ocna Sugatag pentru a verifica modul in care s-a efectuat atribuirea acestor contracte.

Mai multi cetateni nemultumiti s-au considerat nedreptatiti de faptul ca nu au beneficiat de concesionarea unor suprafete din pasunea comunala, fapt care a dus la pierderea subventiilor din partea APIA.

In urma controlului, subprefectul Dorin Buda a declarat ca a fost verificat modul de atribuire a contractelor de concesionare incheiate, constatandu-se ca a fost respectata legislatia in vigoare. Pentru a evita aparitia de probleme si de sesizari Buda a precizat ca a solicitat Consiliului Local Ocna Sugatag sa dea dovada de mai multa transparenta decizionala.

„Este important pentru cetateni sa fie informati in prealabil, din oficiu, despre atribuirea contractelor de concesiune pentru pasunea comunala prin publicarea cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare a proiectului de hotarare.

In acest fel nu se vor mai crea nemultumiri in randul locuitorilor comunei, iar cei care se incadreaza in cerintele legislatiei actuale vor putea beneficia de subventii agricole”, a declarat Dorin Buda.

Urmeaza ca in prima saptamana de dupa Pasti, Consiliul Local Ocna Sugatag sa atribuie noile contracte de concesionare si sa repartizeze suprafetele de pasune comunala.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu