Politist fara de lege – Comisarul sef Ioan Isac incalca hotararile judecatoresti, cu buna stiinta

Pus in fruntea institutiei a carei menire fundamentala este apararea principiilor de drept si prinderea celor care incalca legea, comisarul Ioan Isac are un viciu care l-ar recomanda ca subiect activ intr-unul din dosarele cu care zilnic se confrunta

Obligat de instanta sa ii primeasca pe sindicalisti la anumite sedinte ale Inspectoratului de Politie, purtatorul de chipiu Ioan Isac se face ca uita. Asa are muschii lui chef. Pentru ca e sef.

La inceputul anului trecut, comisarul sef Ioan Isac a fost citat in instanta de Sindicatul National al Agentilor de Politie. Comandantul Politiei Maramures este acuzat de faptul ca reprezentantilor sindicatului nu li se permite accesul la sedintele interne ale institutiei in care se discuta probleme de interes profesional, social, cultural sau sportiv, asa cum prevede legea.

Biroul Teritorial Maramures al Sindicatului Agentilor de Politie a mai solicitat instantei sa constate faptul ca sindicatul indeplineste toate conditiile de reprezentativitate la nivelul Politiei Maramures. Solutia magistratilor nu a putut fi decat una singura: instanta a admis cererea, inca in luna iulie 2009.

Cu toate ca solutia i-a fost comunicata lui Ioan Isac, seful Inspectoratului a refuzat sa o puna in aplicare. Acest lucru s-a adeverit in luna septembrie, agentul Viorel Stroe, presedintele Sindicatului, in Maramures, s-a prezentat la sedinta de comanda a IPJ. Insa, a fost scos din sala de Lucian Petrut, liderul unui alt sindicat al politistilor. In prezenta comisarului sef Ioan Isac, Petrut a declarat ca Sindicatul Agentilor de Politie nu are reprezentativitate la nivelul Inspectoratului.

In aceasta situatie, Sindicatul National al Agentilor de Politie a instiintat Inspectoratul General al Politiei Romane, prezentand situatia aberanta din Maramures. Reprezentantii IGPR au formulat un raspuns, precizand ca IPJ Maramures are obligatia de a invita delegatii alesi ai Sindicatului Agentilor de Politie sa participe la sedintele in care se discuta probleme de interes profesional, social, cultural etc. De asemenea, IGPR a atentionat conducerea Inspectoratului de Politie Maramures cu privire la acest aspect.

Cu toate sesizarile de la Bucuresti, Isac a refuzat sa respecte legea. Astfel, in luna octombrie, reprezentantii Sindicatului Agentilor de Politie au actionat din nou in judecata conducerea IPJ Maramures, solicitand obligarea institutiei la a invita delegatii alesi ai Sindicatului Agentilor de Politie sa participe la sedintele in care se discuta problemele interne ale IPJ.

In 26 noiembrie, Tribunalul Maramures s-a pronuntat din nou. „Admite actiunea formulata de reclamantul Sindicatul National al Agentilor de Politie – Biroul Teritorial Maramures, in contradictoriu cu paratul Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures. Obliga paratul Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures sa invite delegatii alesi ai Sindicatului National al Agentilor de Politie sa participe la sedintele in care se discuta probleme de interes profesional, economic, social, cultural sau sportiv.

Obliga paratul Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures sa puna la dispozitia reclamantului cu titlu gratuit un spatiu corespunzator functionarii acestuia si sa asigure dotarile necesare desfasurarii activitatii prevazute de lege. Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 26 noiembrie 2009”, se precizeaza in dispozitivul sentintei.

De atunci, Isac tace ca porcul in cucuruz. Nici nu cheama sindicalistii la sedinte si nici nu ataca hotararea. Posibil ca nici nu i s-a comunicat. Oare de ce, ne intrebam, din moment de au trecut trei luni de la pronuntarea acesteia.

Cert este ca nici acum Isac nu respecta hotararea instantei. O sfideaza. Ceea ce este o incalcare a legii. Cu implicatii penale. Reprezentantii Sindicatului Agentilor de Politie Maramures afirma ca daca nici dupa comunicarea hotararii comisarul sef Ioan Isac nu va respecta hotararea judecatoreasca, ii vor face plangere penala.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu