POLITIE: Muzica ambientala difuzata fara drept si haine contrafacute confiscate de politisti

In ultimele trei zile, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Maramues, impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Financiare Maramures au organizat actiuni pe linia combaterii ilegalitatilor in domeniul drepturilor de autor si conexe precum si pe linia protejarii populatiei impotriva comertului ilicit.

Haine contrafacute. „Cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unei societati comerciale din Sighetu Maramatiei, politistii au constatat ca administratorul a dispus comercializarea unor articole de imbracaminte care prezentau indicii de contrafacere. S-a dispus ridicarea produselor in vederea expertizarii. In continuare se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de punere in circulatie de marfuri contrafacute”, precizeaza Biroul de Presa al Politiei.

Muzica ambientala difuzata fara drept. De asemenea, echipele mixte aflate in teren au efectuat verificari si la un club situat pe strada Crisan din Baia Mare. Politistii au constatat ca in incinta se difuza muzica ambientala fara ca societatea sa detina autorizatii din partea titularilor de drepturi. A fost ridicat hard-disk-ul calculatorului care asigura difuzarea muzicii ambientale. In present se efectueaza acte premergatoare fata de administratorul societatii sub aspectul comiterii infractiunii de reproducere neautorizata a unor opere fara acordul titularilor de drepturi.

In cadrul operatiunii, au fost controlati 15 agenti economici, fiind constatate 12 contraventii. Valoarea amenzilor aplicate este de 4.500 lei. Echipele de control au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare de 900 lei.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu