Poliția Maramureș: Infractorii care operează prin metoda acoperişul și-au reînceput activitatea

Poliția Maramureș atenţionează cetățenii cu privire la faptul că infractorii care operează prin metoda acoperişul și-au reînceput activitatea.

”Fiți prudenți! Escrocii pândesc fiecare acoperiș. Metoda Acoperișul se referă la faptele de șantaj și înșelăciune prin schimbarea jgheaburilor, a burlanelor și/sau a tablei acoperișurilor de către meșteri neautorizați, care se oferă voluntar să facă lucrări de reparații la prețuri modice, ca până la finalizarea lucrărilor să ridice prețul de mai multe ori”, transmtie IPJ Maramureș.

Pentru a evita victimizarea prin această metodă, polițiști vă sfătuiesc să:

– refuzați să realizați lucrări cu persoane neautorizate sau pe care nu le cunoașteți, mai ales cu cei care se oferă benevol în a vă face diferite reparați. „Bunăvoința” acestora costă scump! Lucrările efectuate de aceștia sunt de proastă calitate întrucât folosesc tablă cu parametri tehnici suboptimali (pentru ca proprietarii să aibă nevoie din nou de serviciile lor);
– evitați să primiți în locuință, respectiv în curtea casei, persoane care pretind că vă fac lucrări de amploare cu prețuri derizorii, ca în final prețul să se modifice exponențial;
– ÎNCHEIAȚI UN CONTRACT SCRIS ÎN PREALABIL, conținând tarifele și COSTUL TOTAL al lucrării;
– vă preveniți vecinii, rudele, cunoscuții, orice persoană pretabilă a fi victimă a acestor răufăcători!
– SESIZAȚI POLIȚIA dacă v-ați/ vă confruntați cu o astfel de situație!

Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, au un simț natural în a identifica victimele și știu cum să manipuleze pentru a-și atinge scopul. Cele mai vulnerabile persoane sunt cele învârstă pe care infractorii le pot manipula cu ușurință.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu