PNL Maramures: Presedintele PSD Maramures isi apara clientela politica platita din bani publici

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a iesit din nou la rampa cu un val nou de dezinformari privind angajatii din unitatile scolare maramuresene.

In urma adoptarii Ordonantei de urgenta care modifica controversata OUG 114, inceteaza toate detasarile din sectorul privat in cel public, pentru ca asa cum am promis romanilor, angajarile trebuie facute pe competente profesionale, nu pe baza de clientelism politic.

Astfel, si in judetul Maramures, la fel ca in toata tara, se pun in aplicare prevederile Ordonantei, iar posturile pentru care inceteaza detasarile sunt scoase la concurs, pentru a fi ocupate pe baza de competenta.

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a demarat deja procedura pentru a organiza concursuri in vederea ocuparii posturilor didactice auxiliare si nedidactice, iar acestea se vor ocupa in cel mai scurt timp.
Prin urmare, nu este vorba de o reducere a bugetului pentru educatie, asa cum sustine Gabriel Zetea, este vorba de aplicarea legii si de respectarea unei promisiuni asteptate de romani.

,,Sunt bani si pentru plata salariilor din educatie si pentru majorarea acestor salarii. Dar acesti bani vor fi dati pe baza de competente profesionale, in urma unor concursuri organizate conform legii. Gabriel Zetea nu face altceva decat sa ii dezinformeze pe cetateni si sa incerce o manipulare ieftina, din dorinta de a apara propria clientela politica, platita din bani publici. Angajarile in sectorul public trebuie facute pe baza de profesionalism, in urma unor concursuri, nu prin detasari facute pe baza de interese politice.”, afirma presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan.

Biroul de presa
PNL Maramures

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu