Plata online a taxelor si impozitelor locale se bucura de succes in Sighet

De cand a fost implementat, sistemul de plata online a impozitelor si amenzilor se bucura de un real succes in Municipiul Sighetu Marmatiei. Pana acum, multi sigheteni au apelat la aceasta facilitate scapand de plata darilor catre stat cu un simplu click.

Primaria Sighetu Marmatiei este printre primele din tara in care a fost implementat sistemul de plata a impozitelor, taxelor si amenzilor prin intermediul internetului. Multi sigheteni, fie ca au cunostinte minime despre internet, fie ca sunt priceputi intr-ale calculatoarelor, prefera sa se achite de aceste obligatii financiare de acasa sau de la birou, in doar cateva minute, folosindu-se de computer si cardul de credit.

Oamenii evita drumul si cozile interminabile de la ghiseele unde se colecteaza veniturile. Serviciul de plata online a obligatiilor fiscale se regaseste pe site-ul Primariei Sighetu Marmatiei, www.primaria-sighet.ro.

Pentru tranzactiile care se efectuzeaza in cadrul acestui program nu se percepe comision.  Directorul  Directiei Finantelor din cadrul primariei Sighetu Marmatiei a declarat ca foarte multi sigheteni au trecut pe la biroul sau pentru a saluta aceasta initiativa.

Orice contribuabil poate accesa sistemul electronic de consultare a taxelor si impozitelor locale dupa autentificare, care se  face pe baza de CNP, in cazul persoanelor fizice, sau CUI, pentru persoanele juridice. Sistemul  permite plata amenzilor contraventionale si de circulatie doar pe baza datelor din procesul verbal, cu verificarea incadrarii in termenul de 48 de ore.

Simona Rad, TV Sighet

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu