Peste 700 de persoane au fost gasite de politistii romani si partenerii din statele Schengen, in doar 7 zile

Politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, 715 persoane, 58 de autovehicule, 33 de documente si 3 placute de inmatriculare ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen, a transmis IGPR.

Potrivit comunicatului de presa, in perioada 28 februarie – 5 martie a.c., au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 481 de persoane care fac obiectul unor semnalari in S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii romani au pus in aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 61 de persoane semnalate de statele membre ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, 243 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si 6 persoane semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen.

Tot pe teritoriul Romaniei, au fost ridicate 20 de documente, au fost gasite 53 de autovehicule si 3 placute de inmatriculare ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor judiciare.

Totodata, 234 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Dintre acestea, 26 erau urmarite de Politia Romana, in baza unor mandate europene de arestare, 13 erau semnalate ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, alte 26 de persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar 8 erau semnalate disparute de autoritatile romane.

Totodata, partenerii straini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule si 13 documente cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu