Persoanele peste 90 de ani vor primi 1000 de lei. În ce comună din Maramureș se va întâmpla asta

Maramureșul nu are foarte mulți oameni care ajung la vârsta de 90 de ani, o vârstă venerabilă. Iar autoritățile locale încearcă să îi ajute cumva pe acești oameni. Avem o comună din Maramureș unde aceste persoane vor primi 1000 de lei de la administrația locală.
Un consilier local din Băiuț a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea unei sume de 1.000 de lei persoanelor care au împlinit 90 de ani, iar consilierii locali au înțeles importanța acestui proiect și au aprobat cererea venită din partea alesului local.
„Adesea, seniorii se află într-o situație vulnerabilă, trăind la limita existenței. Integrarea socială și asigurarea unei vieți demne pentru seniori implică furnizarea de servicii sociale specifice, adaptate contextului socio-cultural din societatea în care trăim. Acest proiect are ca scop sărbătorirea cetățenilor care au atins venerabila vârstă de 90 de ani. Am solicitat alocarea unei sume de 1.000 de lei fiecărei persoane care ajunge la această venerabilă vârstă din bugetul local al Comunei Bâiuț”, a subliniat Demeter Peter.
Mai spunem doar că premiul va fi acordat pe baza unui dosar depus de solicitanți, personal sau de către un reprezentant al acestora.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu