PENTRU ȘOFERI – S-au deschis traficului primii patru kilometri din Varianta Ocolitoare Satu Mare

Astăzi, 22 octombrie, s-au deschis traficului primii patru kilometri din Varianta de Ocolire Satu Mare ( între Drumul Careiului (DN 19) și strada Aurel Vlaicu (DN 19A), proiect cu o valoare de 304.790.869,19 lei (fără TVA). La eveniment au participat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, dar și autoritățile locale și cele județene.

”Acest sector din varianta ocolitoare, are o importantă deosebită cu precădere din perspectiva devierii traficului ce străbătea municipiul Satu Mare pe ruta Petea (frontiera cu Ungaria) – Oradea. Astfel, camioanele de mare tonaj, nu vor mai traversa orașul, totodată, locuitorii vor avea o rută alternativă pentru a evita aglomerația urbană.Profit de acest moment, să mulțumesc tuturor autorităților locale pentru sprijin și implicare în rezolvarea problemelor apărute pe perioada de execuție a acestui proiect”, a declarat Cristian Pistol, Director General CNAIR S.A.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a precizat, la rândul său, că inaugurarea acestor 4 kilometri din Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare reprezintă o primă etapă dintr-o dorință foarte veche a județului, aceea de interconectare a drumurilor județene cu cele regionale prin Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare, dar și cu rețeaua de autostrăzi europene prin conexiunea cu Drumul Expres M49 din Ungaria.
„În perioada mandatului meu de parlamentar, împreună cu deputații de la acea vreme, Kereskenyi Gabor și Erdei D. Istvan, am căutat anual resurse financiare pentru Varianta de Ocolire, iar la insistențele noastre s-a început realizarea studiului de fezabilitate și a demarat astfel investiția. Studiul de fezabilitate a fost finanțat în anul 2006 de cele două județe – Satu Mare și Maramureș și a fost actualizat în anul 2014 pentru cei 20 de kilometri ai Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare.  Deschiderea acestei prime porțiuni a centurii permite acum Consiliului Județean Satu Mare o accelerare a demersurilor pe care le face pentru dezvoltarea Drumului Expres Satu Mare – Baia Mare. În următoarele zile va fi trimisă spre publicare reactualizarea studiului de fezabilitate pentru acest drum expres”, adăugat Pataki Csaba.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu