PENTRU ȘOFERI – Podul surpat dintre Moisei și Săcel, circulabil de mâine

Starea podului de pe DN17 (Săcel-Moisei) interesează pe toată lumea. Prefectul județului, Vlad Emanuel Duruș a anunțat că „podul de la Săcel este în proces de refacere! Am primit asigurări de la administratorul drumurilor naționale că podul va fi redat circulației cel târziu mâine dimineață. Pentru o perioadă de timp va exista și o restricție de circulație: se va permite traversarea podului doar autovehiculelor cu tonaj maxim 7.5 tone”.
Deja pe rețelele de socializare oamenii suspectează lucrări făcute de mântuială și cer reprezentantului Guvernului în teritoriu să nu accepte așa ceva. Mai mult, oamenii și-ar dori ca la finalul acestor lucrări să existe pe ambele sensuri de mers delimitat trotuar pentru pietoni care „până în prezent foloseau acostamentul neavând o altă soluție fiind în permanență expuși pericolului din cauza traficului ascendent rutier anual din ultimii 30 de ani . Cât despre lucrările de reabilitare a DN17C sper să fie executate la standarde performante europene nu doar lucrări de mântuială”.
„Pe această cale vă cer ca cetățean al comunei și conducător auto plătitor de taxe anual să instalați în localitatea Săcel limitatoare de viteză electronice cu sursă de energie solară cu limita 50km/h și rampe de reducere a vitezei . În prezent conducătorii auto din localitate sau cei în tranzit „zboară” cu autovehiculele prin localitate încălcând codul rutier și punând în pericol zilnic toți cetățenii ( minori , adulții și vârstnicii) prin modul ilegal de a conduce . Sau întâmplat în anii precedenți mai multe accidente și incidente unele chiar soldate cu pierderi de vieții omenești din lipsa mai vizibilă a semnelor de circulație sau a organelor de poliție care ar trebui să își exercite meseria zilnic în folosul cetățenilor”, precizează un localnic.
Vă reamintim că podul s-a surpat acum câteva zile din cauza ploilor abundente care au căzut în zonă. De atunci circulația a fost deviată pe ruta Bogdan Vodă-Bocicoiel – Vișeu de Jos.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu