- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

PENTRU ȘOFERI – De ce e greu de trecut testul 13-15. Unde greșesc cei mai mulți

Sunt șoferi care pot veni la redobandirea permisului de conducere. Le permite legea, doar că cea mai mare greșeală pe care o fac cei mai mulți este legată de superficialitatea cu care tratează acest test. Vin foarte încrezători, convinși fiind că legislația rutieră este la degetul loc mic și apoi se trezesc că au picat testul.

Din luna martie, verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie (13 din 15) de către conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se desfăşoară de două ori pe săptămană, în zilele de marţi şi joi, în intervalul orar 09.00-12.00, în două serii și anume seria I, între orele 09.00-10.30 (numerele de ordine de la 1-25) și seria a II-a, între orele 10.30-12.00 (numerele de ordine de la 26-50).

Testul de verificare cuprinde 15 întrebări, fiecare cu câte trei variante de răspuns, dintre care doar o singură variantă este corectă, timpul alocat pentru susţinerea unui test fiind de 20 de minute.

„Orice test pe care îl susții este contratimp. Ai 15 întrebări la care trebuie să răspunzi în 20 de minute. E simplu. Promovabilitatea e undeva între 70 și 75% la aceste teste. Mulți dintre cei care vin se bazează pe faptul că sunt cunoscători ai legislației rutiere, mulți dintre cei care se prezintă termină testul în 5-10 minute, testul fiind tratat poate cu superficialitate. Partea bună este că cei care pică acest test odată, mai pot da testul de mai multe ori, în funcție de ce spune legea. Testul se dă deocamdată pe hartie, însă cat de curand vom trece la testele pe calculator”, au precizat cei de la Serviciul Rutier Maramureș, pentru ziarmm.ro.

​Important de precizat este că persoana care doreşte să susţină verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie trebuie să se afle în primele 20 de zile ale perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce când solicită reducerea, să se afle în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce atunci când verificarea este obligatorie, să se prezinte la sediul Serviciului Rutier, situat pe bulevardul Regele Mihai I al României, nr. 53, în oricare dintre zilele în care se susţine verificarea în intervalul orar 08.00-10.00 pentru a-şi procura bilet cu numărul de ordine de la aparatul de ticketing aflat în faţa sălii de testare, în vederea programării, respectiv să se prezinte cu 5 minute înainte de începerea sesiunii de verificare corespunzătoare seriei pentru care are numărul de ordine, având asupra sa actul de identitate sau paşaportul, aflat în perioada de valabilitate şi dovada înlocuitoare a permisului de conducere.

Persoanele care nu au bilet cu număr de ordine sau nu se prezintă la orele specificate vor putea susţine testarea în altă zi.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu