PENTRU DISTRACȚIE – Cetățeni străini prinși cu droguri pe aeroportul din Cluj

Doi cetățeni străini, un francez și un britanic, au fost depistați de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca având asupra lor diferite cantități de substanțe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor și substanțelor psihotrope sau psihoactive. Aceștia au declarat că au venit în vizită în țara noastră și că substanțele sunt destinate consumului propriu.

Cei doi s-au prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca pentru a intra în țară, călătorind din direcțiile Londra și Paris. Bărbații, de 32 respectiv 38 ani, în baza analizei de risc, au fost selectați în vederea efectuării unor controale amănunțite asupra bagajelor personale.

„Cu ocazia controlului polițiștii de frontieră au descoperit în bagaje, mai multe tipuri de substanțe interzise din categoria drogurilor, substanțelor psihotrope sau psihoactive: 10 comprimate și jumătate susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy) și 2 plicuri transparente ce conțin prafuri albe, susceptibile a fi cocaină și amfetamină.

Din cadrul primelor cercetări a rezultat faptul că cei doi bărbați au venit în România în vizită, iar substanțele descoperite asupra lor sunt pentru consum propriu. În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea unui procuror DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. Substanțele în cauză au fost ridicate în vederea expertizării de către un laborator de specialitate”, precizează autoritățile de frontieră.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu