PENTRU COMUNE – Angajații primăriilor vor putea deconta naveta între localitatea de domiciliu și cea în care lucrează

Pentru a stimula angajările în administrația locală din zonele izolate, parlamentarii se gândesc că este nevoie de o schimbare a legii. Și așa a apărut proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Se știe că primăriile din comune găsesc foarte greu angajați care să se deplaseze în acele localități, salariile fiind foarte mici.

„Posibilitatea decontării cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajații adinistrației publice locale din mediul rural își au domiciliul într-o altă localitate decât cea în care se află locul de muncă al acestora este unul din stimulentele necesare care are rolul de a asigura creșterea calității serviciilor publice. Prezenta propunere legislativă are în vedere introducerea posibilității autorităților administrației publice locale din mediul rural de a cuprinde în bugetul local sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al primăriei”, se arată în Expunerea de motive la acest proiect de lege.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților în 23 mai, cu 185 de voturi pentru, 89 contra și 0 abțineri. Conform proiectului, posibilitatea decontării transportului ar urma să fie stabilită prin hotărâre de Consiliu Local.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu