Pentru cele patru goluri cu care a ingropat Arsenalul, Messi a primit al treilea 10 din istoria L’Equipe (VIDEO)

Cele 4 goluri superbe inscrise de Lionel Messi in meciul cu Arsenal in sferturile de finala ale Ligii campionilor i-au adus fotbalistului argentinian de la FC Barcelona o nota de 10, punctajul maxim acordat de cel mai cunoscut cotidian de sport din lume, L’Equipe.

Publicatia a mai acordat doar doua astfel de calificative, pentru cele 5 goluri intr-un meci inscrise de rusul Oleg Salenko in meciul cu Camerunul la Mondialele din 1994 (6-1) si pentru portarul danez Lars Windfeld, de la Aarhus, eroul unui meci din Cupa UEFA din 1997.

Incepand din anii 70, cotidianul parizian a inceput sa acorde note fotbalistilor, punctand in special isprava, mai putin notorietatea. Ca dovada ca inaintea lui Messi calificativul maxim a fost acordat unor jucatori cu o notorietate mult mai mica.

Ca anecdota, nota initiala a lui Salenko, data de corespondentul aflat la fata locului, care scrisese cronica meciului, a fost 6, dar redactorul sef a modificat-o, considerand ca 5 goluri intr-un singur meci la Mondiale reprezinta un fapt care s-ar putea dovedi, si s-a si dovedit, cel putin pana acum, unic.

O nota foarte apropiata de maxim a fost obtinuta de Jean Tigana, care a primit 9,7, o medie a tuturor corespondentilor de la meciul Franta-Belgia de la Euro-1984, castigat de francezi cu 5-0. In acel meci de referinta pentru echipa Frantei, campioana europeana la acea editie, Michel Platini, capitanul echipei, a primit 8,92.

agerpres

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rNGlwvRNMpU&feature=related[/youtube]

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu