Pentru aceasta noapte, meteorologii anunta vijelii si caderi de grindina – Maramuresenii sunt avertizati sa stea in casa si sa nu parcheze masinile in apropierea copacilor si stalpilor de curent

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru ploi si vijelii, valabila pentru perioada 6 mai, ora 20.00 – 7 mai, ora 20.00. Sunt estimate averse insemnate cantitativ, descarcari electrice, rafale de vant si chiar vijelii, iar pe spatii restranse de caderi de grindina.

In cursul serii si noptii, ploile vor avea caracter torential, iar canitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp. In partea a doua a noptii de joi spre vineri si pe parcursul zilei de maine vor fi fenomene meteorologice asociate instabilitatii atmosferice.

„In calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Sandu Pocol a solicitat sa fie avertizate comitetele locale pentru situatii de urgenta, in vederea luarii masurilor de interventie si pentru a fi pregatite sa actioneze in sprijinul cetatenilor si a bunurilor materiale ale acestora”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

De asemenea, echipele de interventie ale serviciilor de utilitate publica (alimentare cu energie electrica, gaz metan, apa, telefonie) vor fi gata sa intervina si sa remedieze eventualele deficiente produse de fenomenele meteorologice periculoase.

„Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures recomanda cetatenilor sa nu iasa, pe cat posibil, din casa si sa isi inchida ferestrele de la locuinte si alte categorii de constructii.

Daca deplasarea in exterior este totusi necesara, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura care pot fi dislocate de vantul puternic, precum si a imobilelor aflate in constructie”, a mai spus Dan Buca.

De asemenea, conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile in apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie, sa nu atinga stalpii sau firele cazute la pamant si sa nu isi parcheze autoturismele sub copaci izolati.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu