Pastila de slabit revolutionara, fara efecte secundare predum anxietate sau depresie

In scurt timp, oamenii vor putea slabi doar luand o pastila, fara sa riste efectele secundare specifice acestui tip de medicamente, precum anxietatea si depresia.

In 2008, Rimonabant, considerat o pilula magica cu ajutorul careia poti slabi fara niciun efort, a fost retras de pepiata dupa ce s-a demonstrat ca administrarea lui provoaca anxietate si depresie. In urma cu o luna, acelasi lucru s-a intamplat si cu Sibutramina.
Potrivit unui studiu recent publicat in revista „Cell Metabolism”, o echipa internationala de cercetatori, condusa de Uberto Pagotto de la Universitatea Bologna, a descoperit insa secretul realizarii unui medicament anti-obezitatecare sa functioneze la fel ca aceste medicamente retrase de pe piata, dar ale carui principii active sa nu poata trece bariera hemato-encefalica; adica sa nu actioneze asupra creierului, ci doar a muschilor, tesutului adipos, pancreasului si ficatului.
Pana in clipa de fata, testele au fost realizate doar pe soareci, dar studiul echipei de cercetatori a demonstrat ca pentru a pierde in greutate nu e nevoie de un medicament care sa reduca pofta de mancare: ajunge unul care sa actioneze asupra metabolismului, facand persoana in cauza sa „arda” mai multe calorii. Prin urmare, realizarea unui medicament selectiv, in masura sa faca acest lucru fara sa interfereze cu receptorii endocanabinoizi din creier (CB1), ar putea fi un remediu sigur impotriva obezitatii si a patologiilor asociate, de tipul diabetului.

ansa

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu