Parerea mea – Cei o mie de sindicalisti erau doi: Liviu Pop

Dupa ce s-au batut care sa se dea de-a demonstratia pe strazile din Baia Mare, de 1 Mai, sindicalistii si pesedistii au parut a ajunge la un consens. Sa fie cumva, dar social democratii sa nu ia cuvantul la manifestare. Diplomati, acestia au spus „da” si si-au vazut de treaba. Adica au respectat indicatiile tactice primite de la centru.

Tricouri (cu un mesaj inteligent, zic eu), baloane rosii cu sigla partidului si o ambianta sonora anti-Boc au definit atmosfera de sambata dimineata creata in fata Casei de Cultura. A sindicatelor, totusi. Dar care sindicalisti? Din cei 1.000 anuntati de Florin Hossu, liderul Cartel Alfa, nu am remarcat decat… doi. Cu un singur nume: Liviu Pop. Unul lider al sindicatului profesorilor, celalalt al functionarilor din administratie.

Nu a fost prea greu sa se hotarasca in privinta luarii de cuvant. Mai dificil a fost sa isi imagineze ca in fata nu sunt 100 de pesedei dotati cu toate cele necesare unui miting-mars de protest, ci aceia care la ora cuvantarii erau deja la picnic, desfacand dozele de bere.

In locul celor doi Liviu Pop, si nu numai, mi-as pune intrebarea pe cine reprezint. Unde sunt platitorii de cotizatii care asteapta din vreme in vreme cate un cadou din partea sindicatului? Unde sunt cei pentru care a fi sindicalist inseamna semnarea unei adeziuni, ca asa au facut toti colegii?

Sindicalistii au primit exact semnalul de care aveau nevoie: o piata goala. Iar PSD nu a furat nicio manifestare. PSD s-a organizat in stilul comunist si bine pus la punct in astfel de situatii si si-a trimis oamenii la manifestare. Ce era atat de greu sa faca si liderii de sindicat la fel?

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu