Orban: Va exista un interval orar in care persoanele de peste 65 de ani vor putea iesi din casa

Prim-ministrul Ludovic Orban a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca va exista un interval orar in care persoanele in varsta de peste 65 de ani vor putea iesi din casa pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare, informeaza AGERPRES.

„Am vazut ca s-a rostogolit o informatie care nu este adevarata privitoare la persoanele cu varsta de peste 65 de ani. Se stie foarte clar ca cei mai expusi imbolnavirii, care prezinta cel mai mare risc, sunt persoanele in varsta, pensionarii, cei cu varsta de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja – doar pentru a-i proteja – se va institui practic aceasta interdictie de a iesi de la domiciliu, dar nu pe toata perioada zilei.

Va exista un interval orar in care pensionarii, cei cu varsta de peste 65 de ani, se vor putea deplasa si chiar ne impunem ca obiectiv sa le asiguram servirea poate exclusiva in magazinele alimentare, in farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel incat sa nu interactioneze cu alti cetateni, pentru a-si cumpara ceea ce au nevoie pentru traiul zilnic. De asemenea, se pot deplasa ca sa faca o plimbare. Deci, modul in care a fost prezentata aceasta masura nu este corect”, a declarat el.

Orban a mentionat ca ministrul Afacerilor Interne urmeaza sa prezinte continutul ordonantei, clarificand situatia.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu