Orban: Dacă astăzi ar trebui să iau decizia pentru mâine, aş propune și aș decide prelungirea stării de alertă

Premierul Ludovic Orban spune că, având în vedere numărul de cazuri de infectare din ultimele zile, ar decide prelungirea stării de alertă dacă ar trebui ca astăzi să ia această hotărâre pentru mâine. Precizările au fost făcute ieri, la Digi24, în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea „În fața ta”.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia. Rămân totuşi încrezător, optimist, fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există. În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat că majoritatea românilor respectă regulile, dar sunt și români care nu le respectă, iar aceștia trebuie determinați să o facă. Potrivit premierului, cifrele din ultimele zile arată că pericolul continuă să existe și că, cu atât mai mult este necesară respectarea regulilor.

Referindu-se la măsurile de relaxare, Orban a declarat că erau necesare și au fost aplicate de toate țările: „Nu e firesc să menții foarte multe restricții. Aceste relaxări erau necesare. Relaxările au fost graduale, în urma măsurilor de relaxare a rezultata această creștere a numărului de cazuri. La fiecare măsură de relaxare a crescut interacțiunea dintre oameni. Problema pe care am avut-o și în starea de urgență, și la trecerea la starea de alertă, și înainte de prelungire, am fost amenințat două săptămâni de liderii politic care conduc majoritatea parlamentară că nu vor vota starea de alertă, că nu e necesară, că virusul nu există. Oamenii au fost îndemnați să nu respecte regulile, să bagatelizeze riscul, să acționeze ca și cum n-ar exista. Ei sunt iresponsabili și au și provocat consecințe, pentru că unii au ținut cont de recomandări și modele”.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu