ORAȘ SUPRAVEGHEAT – 169 de camere video intră în funcțiune din 15 ianuarie în Baia Mare

Așa cum era anunțat încă de la finele anului trecut, începând cu acest an municipiul Baia Mare va fi supravegheat video. Peste 160 de camere video vor înregistra tot ce mișcă în oraș, spre nemulțumirea șoferilor obișnuiți să încalce regulile de circulație. Doru Dăncuș, viceprimarul cu atribuții de primar, a declarat, pentru ziarmm.ro, că punerea în funcțiune a acestor camere era prevăzută mai devreme, însă au apărut unele probleme de natură tehnică.

„Am avut o ședință operativă zilele trecute și, din cauza unor disfuncționalități tehnice, mai precis partea de rețea de fibră optică care asigura suportul către dispecerat a fost avariată de niște lucrări și atunci am convenit cu operatorul de telefonie care asigură acest serviciu să găsim o rută alternativă.

Am fixat termen data de 15 ianuarie ca aceste camere să intre în funcțiune. Vor intra în acțiune toate cele 169 de camere de supraveghere. Avem dispeceratul pregătit, avem resursa umană pregătită și ea, avem un protocol pe care l-am semnat cu Poliția Municipiului Baia Mare pentru folosirea bazei de date, în anumite condiții. Eu am cerut ca din 15 ianuarie să fie disponibil acest serviciu pe care îl așteaptă băimărenii, serviciu care va duce la creșterea calității vieții, dar și la creșterea gradului de siguranță din municipiu”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, Doru Dăncuș.

Trebuie spus că aceste camere de supraveghere video au fost montate în toate intersecțiile importante din oraș, dar și în alte locuri.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
1 Comment