Ofereau locuri de muncă în Germania, însă erau țepe. Cum caștigau bani din pariuri cu fotografiile altora

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, din municipiul Motru, județul Gorj, au pus în aplicare o schemă de obținere a unor venituri de pe o platformă online de jocuri de noroc. Cei trei au postat anunțuri, în mediul online, că oferă locuri de muncă în Germania, pe această cale obținând fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate, potrivit Poliției Romane.

„Ulterior, aceștia foloseau documentele de identitate, obținute în mod fraudulos, pentru a deschide conturi de pariuri pe platforma online de jocuri de noroc respectivă, întrucât la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. Bărbații jucau suma de bani până la un anumit moment, când reușeau să obțină câștiguri importante din aceste bonusuri.

În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că cei 3 au reușit să obțină în mod fraudulos aproximativ 1.000 de documente de identitate. Totodată, s-a mai stabilit faptul că aceștia au falsificat documente de identitate, în format electronic, cu care au reușit, de asemenea, să deschidă conturi pe platforma de jocuri de noroc.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 4 în municipiul Motru, județul Gorj și unul în municipiul Constanța, fiind identificate mai multe sisteme informatice (telefoane, laptopuri), cu care cei 3 săvârșeau infracțiunile. La finalizarea cercetărilor,  polițiștii de combatere a criminalității organizate au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor 3 bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, arată Poliția Romană.

Dragoș HOJDA

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu