O nouă minciună, din planul-maculatură gălbejit: Deși și-a ASUMAT realizarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare, acesta a rămas doar pe hârtie

Ionel, PNL și ”planurile” s-au dovedit a fi doar o petardă: mult zgomot, ceva fum, totul pentru nimic, de fapt.

Am văzut, de curând, cum am fost mințiți de personajul cu privirea galeș-virgină că va face din Maramureș ”cea mai importantă destinație a țării”.

A venit rândul infrastructurii rutiere, strategia e similară: a susținut în planul din 2020 că va realiza un drum expres, aflăm, 3 ani mai târziu că nici măcar studiul de fezabilitate nu e gata!

Uite drumul, nu e drumul: alba neagra cu drumul expres Baia Mare-Satu Mare

În fițuica cu promisiuni neonorate din 2020, Ionel promitea, rectificăm, ASUMA că va realiza drumul expres spre Satu Mare.

Mai jos, extras din Planul gălbejit, din 2020…

Omul nostru a  ”asumat” că va ”realiza” un drum, dar lucrurile nu stau deloc așa. A mințit? Depinde ce înțelegeți prin ”A ASUMA”.

După trei ani și jumătate, generând o nouă broșură de campanie, intitulată ”Planul după 3 ani și jumătate”, Ionel Bogdan recunoaște că nu a realizat și nu va realiza drumul expres Baia Mare – Satu Mare. Deci ”a asuma” înseamnă, pentru liberali că ”promitem dar NU FACEM”. Bine de știut!

În broșura de campanie, cu mărețele realizări, după 3 ani și jumătate, acest drum este trecut la capitolul ”proiecte în lucru”…

Deci nu ”proiect finalizat” și nici ”proiect în execuție”, doar ”în lucru”, orice o însemna asta. Din ce înțelegem, se află în faza de obținere a unor avize, deci drumul nu a fost ”realizat” și e departe de realizare.

Ce rezultă de aici.. Din nou, Ionel încearcă să ne facă din vorbe, spus simplist pe nivel tiktok; adică ne servește o nouă alba-neagra, pe principiul ”nu vă uitați că nu există drumul, ci uitați-vă câți bani s-ar putea obține ca să-l construim”. Nostim e că nici banii nu există, urmează, eventual, să fie atrase aceste sume, dar acest lucru depinde de multe alte chestiuni: totul e doar din pix, pentru Ionel, a văzut că merge, de ce să nu insiste?

Totuși, drumul… cu drumul nostru cum rămâne?!

Nu mai fiți cârcotași: drumul e frumos, nu există în realitate, dar e suficient că există în hârțoagele de campanie ale PNL

După cum anticipam mai sus, totul are legătură cu verbul ”a asuma”.

Demonstrație.

Dați fast-forward, din 10 noiembrie 2020, când Ionel anunța parteneriatul cu Pataki de la CJ Satu Mare, pentru a face un drum expres Baia Mare – Satu Mare; iar apoi ajungeți la momentul la care Ionel a aprobat din bugetul CJ Maramureș 3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate.

Deci SF-ul a fost finanțat de la bugetul județului. Iată, cheltuirea banului există, e reală. Numai că, trei ani mai târziu, nici măcar SF-ul nu e gata, iar termenul ”asumat” a fost de 6 luni.

Observați, apoi, că pe hârtia frumos colorată a planului de campanie electorală se menționează sute de milioane de euro sub o poză cu o hartă, mai exact, cât va costa drumul și e momentul să aplaudați aceste sute de milioane care sunt doar pe hârtie. Nu uitați apoi că aceste sume trebuie adăugate, în imaginația dvs., la totalul de multe miliarde iluzorii atrase de Ionel în Maramureș… Nu că e prosper Maramureșul și e gata pus ”pe roate”? De basm!

Continuați să mai dați fast-forward până în prezent, adică la campania actuală a lui Ionel, când, ce să vedeți…

Ei bine, Ionel asumă, din nou, ca și acum 4 ani, că va face… diverse, în timp ce se plimbă prin piață, la fel de fără direcție, ca și pe la Consiliul Județean, în ultimii ani.

A asumat că realizează un drum expres. A făcut un studiu de fezabilitate și nici măcar nu a știut că, efectiv, drumul nu poate fi gata până în 2026, în cel mai bun caz, dar a asumat că-l realizează.

Concluzia de până acum este că, în abecedarul lui Ionel, a asuma înseamnă eșec.

Viorel SABĂU

Distribuie articolul
2 Comments