- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

O nouă ediție de titluri de stat Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Se pot cumpăra, de astăzi, noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani și dobânzi anuale de 6% şi 6,85%, anunță Ministerul Finanțelor într-un comunicat. Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 8 iulie și 8 august online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont Junior.
  • Între 8 iulie – 9 august de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului.
  • Între 8 iulie – 8 august în mediul urban şi 8 iulie – 7 august în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, pe site-ul posta-romana.ro.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu