O casa din Sighetu Marmatiei, sub amenintarea alunecarilor de teren, in urma ploilor abundente din ultimele zile

Ploile abundente, din ultima perioada, au dus la imbibarea in pamant a apei de ploaie. Acest fenomen a favorizat la Sighetu Marmatiei producerea unei alunecari de teren, pe o lungime de aproximativ 400 de metri si o latime de 15 metri, care pune in pericol o gospodarie situata pe strada Valea Cufundoasa.

Alunecarea de teren a avut loc pe un versant impadurit, la o distanta de circa 50 de metri fata de gospodarie. Prefectul Sandu Bombonel Pocol a fost instiintat de alunecare, iar la fata locului s-au deplasat reprezentanti ai Comitetului local pentru situatii de urgenta si pompieri militari de la subunitatea din Sighetu Marmatiei, precizeaza Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Pentru monitorizarea fenomenului de alunecare s-au plantat „martori” in pamant (bucati de lemne).

Avand in vedere ca aluncarea de teren este activa s-a recomandat familiei afectate ca in aceasta noapte sa doarme la rude, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite care sa le puna viata in pericol.

Pentru consolidarea terenului este nevoie de efectuarea unui studiu geotehnic, respectiv de lucrari de drenare a izvoarelor de apa identificate.

Comitetul local pentru situatii de urgenta va identifica spatii de locuit, in cazul in care situatia va impune evacuarea familiei din gospodarie si va monitoriza permanent fenomenul de alunecare a terenului.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu