NUP-ul primit de Mircea Dolha, in dosarul demolarii pietei de la Gara, a fost infirmat – S-a dispus inceperea urmaririi penale

Disputa dintre Adiel Florian, directorul Pietei Aliment SA Baia Mare, si viceprimarul Mircea Dolha continua, chiar daca a trecut un an si jumatate de la raderea “Pietei Mici” de la Gara, de catre reprezentantii Primariei. La acea vreme, Adiel l-a acuzat pe Dolha de mai multe infractiuni: abuz in serviciu, tulburare de posesie, distrugere, purtare abuziva, instigare la distrugere si tulburare de posesie. Ulterior, Adiel a depus plangeri penale si pentru lovire si furt calificat.

Initial, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale fata de cele cinci infractiuni reclamate de Adiel in prima faza. In data de 10 martie, insa, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures a infirmat rezolutia magistratilor, dispunand acte de urmarire penala fata de viceprimarul baimarean. Documentele privind acest caz au fost prezentate in premiera in emisiunea Tara Mea, difuzata pe postul de televiziune Transilvania Folclor.

Mircea Dolha s-a aratat surprins de infirmarea rezolutiei, declarand ca are atatea dosare si plangeri pe numele sau incat nu le mai tine evidenta. In cadrul emisiunii moderate de jurnalistul Adi Rusu, Dolha a argumentat ca nu putea sa il loveasca pe Adiel pe sub mesele din piata, asa cum acesta din urma sustine, pentru simplul motiv ca fiecare masa avea montata dedesubt o stinghie de intarire care unea picioarele acesteia. In replica, directorul Pietei Aliment a spus ca a avut nevoie de 20 de zile pentru a-si reveni in urma loviturilor si ca are martori in ceea ce priveste lovirea sa de catre viceprimar.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu