NU SCAPI – Bărbat din Maramureș, adus din Elveția pentru a sta în închisoare

Noi și noi fugari sunt aduși în țară de autoritățile române, inclusiv maramureșeni care au crezut că scapă de pedeapsa închisorii dacă pleacă în străinătate. În perioada 18 – 19 martie 2024, Poliţia Română a adus în ţară 5 persoane care aveau emise pe numele lor mandate sau decizii de executare a unor pedepse.

„La data de 18 martie 2024, a fost adus un bărbat, de 43 de ani, domiciliat în Bulgaria, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de fals. Acesta a fost adus din Belgia, fiind emis de către Judecătoria Arad, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 2 luni.

Ieri, 19 martie, a fost adus un bărbat, de 41 de ani, domiciliat în Bucureşti, urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere. Acesta a fost adus din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Urziceni, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 luni.

De asemenea, la aceeaşi dată, un alt bărbat, de 29 de ani, din Maramureş, a fost escortat din Elveţia, fiind urmărit internaţional pentru săvârşirea de infracţiuni economice – obţinere ilegală de fonduri. Tribunalul Alba a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 4 ani şi 4 luni.

Totodată, la data de 19 martie a.c., a fost adus un bărbat, de 34 de ani, domiciliat în Hunedoara, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Acesta a fost adus din Elveţia, având emis de către Tribunalul Hunedoara, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 3 ani.

La data de 19 martie a.c., a fost adus un tânăr, de 24 de ani, domiciliat în Cluj, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Acesta a fost adus din Franţa, având emis de către Judecătoria Cluj-Napoca, pe numele lui, un mandat de arestare preventivă”, precizează Poliția Română.

Cei în cauză au fost încarceraţi, în vederea executării mandatelor.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu