NU NE MIRĂ – Maramureșul, printre județele cu cele mai mici salarii din țară

Nu ne miră că Maramureșul este printre județele cu cele mai mici salarii din țară. La polul opus avem angajaţii cu cele mai mari salarii, care sunt cei din Bucu­reşti, Cluj şi Timiş. Angajații care câştigă cel mai prost sunt cei din Teleorman, Caraş-Severin şi Maramureş, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul Financiar, salariul mediu net la nivel național este de 3544 lei, în timp ce în județul Maramureș este de doar 2713 lei. Un lucru bun, dacă poate fi numit așa, este că Maramureșul nostru atât de lăudat de toată lumea a avut o creștere în doi ani de… 8% , și din acest punct de vedere fiind printre codașele României. La polul opus între octombrie 2019 şi octombrie 2021, salariile din Bucureşti au crescut cu 16%, pe când cele din Cluj au crescut cu 22%, iar cele din Timiş (unde avem foarte mulți maramureșeni care lucrează la diferite multinaționale) cu 23%.

Aceste cifre ar trebui să dea de gândit mai-marilor județului. Să facă concret ceva pentru a scoate Maramureșul din sărăcie și oamenii să aibă salariile pe care le merită.

FOTO zf.ro

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu