NU E BINE – Crește numărul localităților din Maramureș unde nu avem medici de familie

Crește numărul localităților din Maramureș unde nu avem medic de familie. Semnalul de alarmă a fost tras de către conducerea Casei de de Asigurări de Sănătate Maramureș în cadrul ședinței Colegiului Prefectura din data de 28 septembrie de la Prefectura Maramureș. În acest moment sunt 4 localități care acum nu au medic de familie.

„Din păcate medicina de familie este o specialitate care la rezidențiat nu are opțiunile cele mai mari, astfel încât vârsta medicilor de familie care funcționează în prezent în județul Maramureș crește. 25 % dintre ei depășesc vârsta de 65 de ani și suntem preocupați, pentru că noi nu am fost un județ cu deficit de medici de familie, nu am avut localități mulți ani fără existența unui medic de familie, să găsim soluții la această problemă. Acum avem 4 localități unde nu avem medic de familie”, a arătat directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Maramureș, Carmen Prodan.
Potrivit oficialilor CAS Maramureș, în Groși, Băsești, Băiuț, Oarța de Jos nu este medic de familie.

“Gradul de acoperire cu medici de familie față de perioada precedentă este mult mai mic, de 73%. Gradul de înscriere pe lista medicilor de familie îl apreciem că fiind optim, se apropie de 90% . Niciodată nu va exista în județ, tot ce este persoană asigurată să fie înscrisă și la un medic de familie pentru că oamenii până la o anumită vârstă nu manifestă interes, avand o stare de sănătate bună, pentru înscriere”, a completat Carmen Prodan.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu