NOUTĂȚI – Minaur a transferat un ucrainean

Minaur a anunțat azi al cincilea transfer pentru noul sezon. Este vorba despre un jucător din Ucraina, venit chiar de la echipa campioană, HC Motor Zaporoje, o grupare care va activa în sezonul viitor în liga a doua germană. În schimb, CS Minaur va juca sezonul viitor pe trei fronturi, Liga Zimbrilor, Cupa României și EHF European League.

Potrivit csminaur.ro, Artem Kozakevych s-a născut la Novovolynsk (Ucraina), are 1.82 m și 68 kg și joacă pe postul de extremă dreapta. Oficialii clubului băimărean spun că „Artem a jucat la doar două echipe în cariera sa și anume HC Portovik Yujnîi (scriem așa cum se citește), din 2009 până în 2014, iar de atunci încolo la Motor Zaporoje. Este component al echipei naționale a Ucrainei. La ultima ediție a Campionatului European, cea din luna ianuarie a acestui an (unde a fost alături de portarul de la Minaur, Anton Terekhov), a jucat trei meciuri și a marcat 12 goluri”.

„Artem are în palmares 5 participări la turneul final al Campionatului European cu Ucraina (63 de goluri), patru participări la turneul final al Campionatului Mondial (33 de goluri), precum și opt ediții de Champions League, toate cu Motor Zaporoje (271 de goluri). De asemenea, a jucat și în Cupa EHF sau în Challenge Cup cu echipa din Yujnîi”, precizează csminaur.ro.

Vă reaintim că au mai venit la Minaur pentru sezonul care urmează Nemanja Ratkovic (pivot), Viorel Fotache (inter stânga), Bogdan Mănescu (inter dreapta) și Eduard Iordachi (inter dreapta).

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu