NOUTATE – Istoricul sancțiunilor rutiere, la un click distanță

Începând din data de 18 Mai 2023, cetățenii români care dețin permis național de conducere pot accesa on-line istoricul sancțiunilor rutiere. Este numai una din măsurile luate de oficialii MAI pentru a simplifica relația cetățenilor cu funcționarii statului.

„Procedura de autentificare este similară celei pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, având la dispoziție autentificarea directă prin intermediul platformei sau autentificarea prin intermediul Ghișeul.ro. În mai puțin de o lună, peste 2400 de cetățeni au solicitat și accesat istoricul propriu al sacnțiunilor rutiere”, precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Din februarie 2023, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut online. Prin intermediul acestei platforme, cetățenii pot obține din fața computerului, pe loc și gratuit, acest act: „Pentru acest lucru este necesară crearea unui cont în platformă, fie direct, caz în care este necesară deplasarea o singură dată la o unitate a Ministerului Afacerilor Interne pentru confirmarea identității, fie prin intermediul Ghișeul.ro, caz în care nu mai este nevoie de deplasarea la o unitate a MAI, accesul facându-se cu credențialele din portalul de plată a taxelor și impozitelor.

De la operaționalizarea secțiunii pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar și până în 24 Mai 2023, au fost emise peste 121.000 de certificate de cazier judiciar”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu