NOUTATE – Cine va folosi actualul sediu al Primăriei Baia Mare după mutarea pe Unirii

De anul viitor, activitatea Primăriei Baia Mare se va desfășura pe Bulevardul Unirii, în clădirea în care cândva și-au desfășurat activitatea cei de la BCR, mutați acum pe Bulevardul București. În atenția consilierilor locali se va afla săptămâna aceasta un proiect de lege din care aflăm cine va folosi actualul sediu al Primăriei Baia Mare după ce va fi realizată mutarea.

Printr-o adresă adresată municipalității, Serviciul de Telecomunicații Speciale București solicită darea în administrare a imobilului teren și clădire situat în Baia Mare, strada Gheorghe Sincai nr. 37, actual sediu al Primăriei Municipiului Baia Mare, pentru desfăşurarea activităților curente ale Direcției Județene de Telecomunicații Maramureș.

„Necesitatea preluării imobilului a rezultat ca urmare a nevoii de a asigura spațiile tehnice și administrative necesare pentru desfășurarea activităților curente ale Direcției Județene de Telecomunicații Maramureș, respectiv asigurarea securității, continuității și rezilienței serviciilor de telecomunicații speciale furnizate la nivel local și regional, dar și pentru a amenaja și pune în funcțiune un Centru de pregătire 112 pentru Regiunea Nord – Vest.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 35/28.02.2023 s-a aprobat achiziționarea imobilului construcție situat pe teren proprietatea Municipiului Baia Mare la adresa Bd. Unirii nr. 15. Achiziția acestui imobil a fost oportună în vederea relocării în această clădire a serviciilor din cadrul primăriei, având ca obiectiv funcționarea eficientă a tuturor serviciilor din cadrul  autorității publice locale, colaborarea facilă între servicii, care să servească cetățenilor. Darea în administrare şi transmiterea bunului solicitat de către Serviciului de Telecomunicații Speciale București, se va putea realiza într-un termen de 30 de zile de la relocarea structurii funcţionale din aparatul de specialitate al primarului”, se arată în referatul de aprobare la acest proiect de hotărâre.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu