- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 9 iulie: Turneul de la Wimbledon face 147 de ani

  • 1540: Regele Henric al VIII-lea al Angliei anulează mariajul cu cea de-a patra nevastă, Anne de Cleves. Căsătoria fusese pusă la cale fără ca Henric să-și vadă viitoarea mireasă pe viu. I-a fost prezentată într-un tablouaș, în care, spun gurile slobode ale istoriei, Anne arăta mult mai bine ca în realitate. După ce a văzut-o în carne și oase, regele ar fi zis că e ”urâtă ca o iapă belgiană”. Care va fi fost adevărul în tevatura cu pricina n-avem cum dibui. Oricum, cam necioplit alde Henric să vorbească așa despre consoarta personală.
  • 1877: S–a desfășurat prima ediție a turneului de tenis de la Wimbledon. E cel mai vechi din lume și e considerat de mulți ca fiind cel mai de seamă în sportul alb. Nu e de mirare, chiar e o competiție cu ștaif.
  • 1922: Johnny Weissmüller, înotător american născut în Timișoara, coboară sub 1 minut recordul mondial la 100 m liber (58.6 secunde). Nimeni altul decât acel Johnny care avea să devină vestit și în cinematografie, interpretându-l pe Tarzan. În filme oricum trebuia să pară că se ia la întrecere cu crocodilii, așa că numai bine i-au prins recordurile la înot (care fie vorba-ntre noi nu au fost puține).
  • 1997: Boxerul american Mike Tyson este suspendat din competiții ca pedeapsă că l-a mușcat pe Evander Holyfield de ureche. Tyson ăsta oricum părea într-o ureche, pesemne de ciudă s-o fi dat și la urechile altora. (H.I.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu