Notițe de calendar – 27 mai: Balonul lui Piccard

1930: La New York se deschide Chrysler Building, o clădire de 319 metri, cea mai înaltă structură din acea vreme. A stat pe locul 1 doar un an, până s-a inaugurat Empire State Building, o construcție de 443 de metri. Complicat să fii muncitor în construcții la asemenea înălțimi, te cam ia cu vertij.

1931: Omul de știință elvețian Auguste Piccard și asistentul său, Paul Kipfer, s-au ridicat cu un balon cu hidrogen din Augsburg, Germania, până la o altitudine record de 15.781 de metri. Au fost primii oameni care au pătruns în stratosferă. Curajoși cei doi, zău așa.

1933: Compania Walt Disney lansează desenul animat „Cei trei purceluși”, cu al său cântecel ”Cui i-e frică de lupul cel rău”. O creație grozavă, ca toate celelalte marca Disney, de altfel.

1975: A venit pe lume în ClaveringAnglia, Jamie Oliver. Și-a câștigat celebritatea grație talentului de bucătar. Face și emisiuni de televiziune, a scris și cărți despre arta culinară. Adevărul e că atunci când îl vezi gătind, cu câtă pasiune explică ce și de ce pune în oală, te-apucă o poftă de mâncare de n-o poți stăpâni nici s-o sperii cu făcălețul. (H.I.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu