- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 25 iunie: Cogeamite construcția

1795: S-a întemeiat Biroul de longitudini, cu sediul la Paris, acesta având scopul de a sprijini progresul astronomiei și aplicațiile acesteia în navigație, geografie și geodezie. Și le-a sprijinit.

1923: S-a înființat clubul Rapid București, pe atunci CFR București. S-a dovedit a fi, de-a lungul anilor, un club cu mult lipici la public, mai cu seamă la cel de pe stadioane. Semn că n-a fost înființat degeaba.

1968: A venit pe lume Dorinel Munteanu, unul dintre reprezentanții așa-numitei Generații de aur a fotbalului nostru. La mulți ani și la multe împliniri pe tărâmul antrenoratului!

1984: Încep oficial lucrările la Casa Poporului și bulevardul Victoria Socialismului. Palatul Parlamentului, cum se cheamă acum, este, ca volum (2,55 milioane de metri cubi), pe locul 3 în lume după clădirea de asamblare a rachetelor spațiale de la Cape Canaveral, Florida, și după piramida lui Quetzalcoatl, din Mexic. O măgăoaie născută din megalomania lui nea Nicu, căruia nu-i puteai scoate din cap o idee fixă nici cu excavatorul.

Sursa datelor: Wikipedia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu