Notițe de calendar – 22 mai: Fântâna cu bani

1762: Fontana di Trevi, din Roma, este inaugurată de papa Clement al XIII-lea. Așa fântână celebră să tot ai în ogradă. Greu de imaginat câte monede s-au aruncat în ea de-a lungul vremii. Se poate însă zice, fără tăgadă, că fântâna asta și-a meritat toți banii.

1826: Nava britanică Beagle pleacă în prima ei călătorie. N-a făcut-o degeaba, fiindcă a dibuit un canal care avea să-i poarte numele. Unde mai pui că în a doua călătorie l-a avut la bord pe Charles Darwin, cu tot cu teoriile lui. Una peste alta, o navă cu patalama istorică.

1859: Venea pe lume, la Edinburgh, Arthur Conan Doyle, creatorul fascinantului personaj Sherlock Holmes. A mai scris Doyle și povestiri științifico-fantastice, piese de teatru, romane de dragoste și poezie, însă cărțile cu bravul detectiv au prins cel mai bine la publicul larg. Bună inspirație a avut sir Arthur creându-l pe Sherlock.

1965: A debutat la Televiziunea Română ”Teleenciclopedia”, una dintre cele mai iubite emisiuni de-a lungul anilor. Nu e de mirare, fiindcă spunea ceva aparte în acele vremuri sucite. (H.I.)

Sursă informații: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul
1 Comment