- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 22 aprilie: Sărbătoarea Pământului

  • Se sărbătorește Ziua Pământului. Ideea unei zile a Pământului i-a venit unui senator american, Gaylord Nelson pe numele său, în 1970, ea având menirea de a trezi clasa politică din dezinteresul față de mediu. Unii nu s-au trezit nici până azi și nici nu par să-și fi pus ceasul să sune.
  • 1500: Navigatorul portughez Pedro Alvares Cabral a descoperit Brazilia. Trebuia să descopere cineva și Brazilia odată și-odată, nu-i așa?
  • 1980: S-a încheiat construcția primei nave frigorifice din România, la Galați. Se chema ”Polar 7”. Dilema e de ce i se va fi spus 7 dacă era prima. Oricum, important e că a fost construită.
  • 1937: Venea pe lume John Joseph ”Jack” Nicholson, un actor cu roluri de pus în ramă. A câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor de două ori, pentru rolurile din filmele ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” și ”Mai bine nu se poate”. A luat un Oscar și pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru filmul ”Cuvinte de alint”, plus șapte premii Glorul de Aur. Așa carieră să tot ai!
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu