Notițe de calendar – 19 mai: De la Marilyn pentru JFK

1802: Napoleon Bonaparte fondează Legiunea de onoare. O decorație care se acordă până în ziua de azi. Este cea mai înaltă distincție din Franța și le este conferită celor cu merite deosebite, deopotrivă civile și militare. E drept că de-a lungul vremii ea a fost acordată și unor inși care mai apoi s-au dovedit a fi dictatori. Semn că uneori o mai sfeclesc și cei care dau decorații.

1962: La Madison Square Garden, New York, are loc sărbătorirea zilei de naștere a președintelui american John F. Kennedy. Punctul culminant al evenimentului a fost atunci când Marilyn Monroe i-a cântat „Happy birthday” lui JFK. Neîndoielnic că l-o fi sensibilizat pe președinte, nu degeaba arată șoaptele istoriei că ar fi avut ei o relație să-i spunem… aparte.

1848Mexicul ratifică Tratatul de la Guadalupe Hidalgo, încheind astfel războiul și cedând Statelor Unite CaliforniaNevadaUtah și părți din alte patru state pentru 15 milioane de dolari. Tot e bine că nu le-a dat pe daiboj.

2009: O echipă de cercetători condusă de paleontologul norvegian Jørn H. Hurum a publicat prima descriere a Darwinius masillae, scheletul fosilizat al unei maimuțe vechi de 47 de milioane de ani, despre care s-a zis că ar reprezenta veriga lipsă în evoluția omului. Bătrână maimuță, fie vorba-ntre noi.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu