Negocierile de inchiriere a Hotelului Maramures au esuat din nou – Gheorghe Szasz, proprietarul firmei care urma sa preia imobilul, a decedat

Licitatia pentru inchirierea Hotelului Maramures nu s-a concretizat nici acum, desi din vara anului trecut, Compania REMIN tot incearca sa obtina niste bani de pe urma acestui imobil. SC Bau Taurus, firma cu care s-au purtat intense negocieri pentru preluarea imobilului, nu a respectat termenii negocierii purtate cu conducerea Companiei. In luna februarie, cele doua parti au ajuns la un consens. Bau Taurus sa plateasca o chirie de 2.700 euro pe luna si sa achite o garantie de 8.100 euro fara TVA, pana la data de 28 februarie.

Acest lucru nu s-a intamplat, iar contractul de inchiriere nu s-a mai semnat. Ovidiu Galca, directorul REMIN inca nu are o soutie pentru viitor. „Deocamdata nu se intampla nimic. S-a oprit totul, pe moment. Ei nu au mai dat nici un semn de viata. Asteptam”, a spus Galca.

SC Bau Taurus a fost proprietatea omului de afaceri Gheorghe Szasz. Una dintre cauzele pentru care societatea nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin intelegerea cu REMIN a fost si decesul lui Gheorghe Szasz. Acest fapt i-a luat prin surprindere pe administratorii firmei care nu mai stiu daca sa preia imobilul sau nu.

In vara anului trecut, Compania REMIN a organizat o licitatie pentru inchirierea Hotelului Maramures. Ea a fost castigata „la masa verde” de firma Bau Taurus. Licitatia nu s-a materializat, administratorii judiciari intervenind si stopand inchirierea. In luna februarie 2010, cele doua parti au incercat o negociere. Pretul inchirierii a crescut de la 2.200 euro, la 2.700 euro, iar firma Bau Taurus si-a asumat obligatia de a-si retrage din instanta actiunea prin care solicita respectarea obligatiilor asupate de Companie, dupa finalizarea licitatiei pe care a castigat-o. De asemenea, trebuia depusa si o garantie de 8.100 de euro. Totul a ramas la nivelul unei intelegeri semnate in 12 februarie. Imobilul trebuia predat in 1 martie.

Ciprian DRAGOS

Citeste si despre negocierile purtate intre REMIN si Bau Taurus.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu