Ad imageAd image

MOISEI – Începe în forță colectarea selectivă a deșeurilor. Pentru cine crește taxa de salubrizare

Ad imageAd image
Moisei 2022
Primăria Moisei începe în forță programul de colectare selectivă a deșeurilor. De Sanzaiene, moiseienilor li s-a adus la cunoștință că începand din această săptămană se va modifica programul de colectare a deșeurilor. Primarul Grigore Tomoiagă spune că „una dintre cele mai acute probleme legate de protecția mediului, atât pentru România, cât și pentru celelalte țări, este reprezentată de generarea deșeurilor în cantități mari și gestiunea necorespunzatoare a acestora. De aceea, o importanță deosebită se acordă implementării și realizării activităților de colectare selectivă și a posibilităților de reducere a cantităților de deșeuri depozitate, în vederea protecției mediului, creșterii atractivității turistice și îmbunătățirii calității mediului”.
„Astfel pentru îndeplinirea obligațiilor privind colectarea selectivă, conform legislației aflate în vigoare, le spunem moiseienilor despre modificarea programului de funcționare a activității de colectare a deșeurilor. Mai exact, deșeurile vor fi ridicate după un nou program, respectiv miercuri, 29 iunie se vor colecta deșeurile reciclabile (hârtie-carton, plastic-PET) separat de deșeurile menajere, în 30 iunie se va colecta doar Gunoiul Menajer, iar în ultima săptămână din lună se vor colecta deșeurile din sticlă/borcane. În perioada următoare se vor distribui saci de culori diferite, pentru a putea colecta selectiv deșeurile rezultate din gospodăriile noastre. Sacii pe care o sa-i primiți nu pot fi folosiți în alt scop decât pentru colectarea selectivă”, spune primarul comunei Moisei, Grigore Tomoiagă.
Și totuși, moiseienii ar trebui să știe că „pentru cei care nu colectează selectiv gunoiul, taxa anuală la salubrizare va crește. Mai mult, nu li se va ridica deșeul scos la poartă iar în cazul abaterilor repetate li se va aplica o amendă”.
„Vă rugăm respectuos să înțelegeți că avem OBLIGAȚIA, nu opțiunea colectării selective, colectarea selectivă fiind singurul mod în care putem scădea tarifele de salubritate, colectarea neselectivă a deșeurilor, ducând la o majorare de două sau chiar de trei ori a tarifelor aplicate”, concluzionează primarul din Moisei.
Vă reamintim că Primăria Moisei a reușit să reducă din costurile legate de transportul deșeurilor prin simplul fapt că a reușit, alături de Sighet, să transporte deșeurile într-unul din depozitele din județul Bistrița Năsăud.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu