Mircea Dolha: „In Baia Mare, nivelul plumbului admis in aer e depasit de 2 – 3 ori”

Primarul interimar Mircea Dolha afirma ca in Baia Mare exista o depasire a concentratiei de plumb din aer de 2 – 3 ori mai mare decat limita admisa. In opinia sa, principala sursa de poluare a orasului este Romplumb, societate a carei conducere continua sa spuna ca intreprinderea a realizat si va realiza investitii costisitoare pentru indeplinirea planului de conformare, racordat la cerintele Uniunii Europene.

Mircea Dolha spune ca atunci cand vorbim de poluare in Baia Mare, plumbul din atmosfera este principalul factor nociv. Iar poluarea cu cianura nu este o problema reala, ci una fabricata de anumiti parlamentari care nu au facut nimic pentru ecologizarea iazurilor de decantare si a haldelor de steril din judet.

„Referendumul anti-cianura e o pista falsa aruncata de candidati care vor sa ocupe neloial postul de primar. Iazul de decantare de langa Baia Mare e o bomba cu efect intarziat. Fiind parlamentari, nu fac nimic pentru includerea iazului in programul de ecologizare. Iazurile au fost scoase de pe lista de finantare. Toate sunt o bomba cu efect intarziat”, a spus Mircea Dolha.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu