- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Ministerul Educaţiei a solicitat suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile

Ministerul Educaţiei susţine că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile, însă în situaţia în care rectificarea bugetară va fi făcută mai târziu, este posibil ca ministerul să iniţieze un proiect de Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului din fondul de rezervă bugetară, informează AGERPRES.

„În bugetul pe anul 2023 au fost cuprinse cheltuielile cu salariile potrivit prevederilor legale din acel moment. Începând cu luna iunie 2023 au fost majorate salariile potrivit prevederilor OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023. Începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2023, salariile au fost calculate şi plătite, conform prevederilor legale actuale, sumele fiind asigurate din bugetul aprobat. Ministerul Educaţiei a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile, conform OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023. În situaţia în care rectificarea bugetară va fi făcută mai târziu, este posibil ca Ministerul Educaţiei să iniţieze un proiect de hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei din fondul de rezervă bugetară pentru o parte din sumele solicitate la Ministerul Finanţelor pentru rectificarea bugetară”, informează Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei menţionează că actualul cadru legal permite efectuarea tuturor demersurilor, astfel încât salariile personalului din învăţământ să fie plătite la termenele scadente.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu