Miercuri, noul proiect al legii ANI intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor

Noul proiect al legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), inaintat de Guvern sub denumirea „Proiectul de lege privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice”, va intra miercuri in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Amendamentele la proiectul Guvernului pot fi depuse pana miercuri, la ora 10.00, iar Comisia juridica are termen tot miercuri, dar la ora 12.00, sa inainteze plenului raportul pe fond.

Executivul a aprobat luni, in sedinta extraordinara, proiectul de lege privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), acesta urmand sa fie trimis la Parlament.

„Prin acest proiect de lege Guvernul urmareste continuarea activitatii ANI. Pentru a respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la faptul ca publicarea in declaratia de avere a unor date ar afecta viata privata, instituim doua tipuri de declaratii de avere, una ce are caracter public si una cu caracter confidential”, a declarat premierul Emil Boc.

Presedintele Traian Basescu a cerut, la consultarile politice de la Palatul Cotroceni, adoptarea proiectului de lege al Guvernului privind functionarea ANI in zece zile la Parlament.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu