Meteo: Precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare prognozate pentru astazi in Maramures

Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost variabil ziua, si s-a innorat treptat in cursul noptii. Izolat, in primele ore ale zilei au cazut precipitatii slabe sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 0.4 l/mp, la Suciu de Jos. Vantul a suflat in general moderat, cu unele intensificari de pana la 36 km/h, la Ocna Sugatag), iar in zona montana inalta de pana la 54 km/h, la Vf. Iezer, spulberand zapada. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -4 grade.

Stratul de zapada masoara: 23 cm la Baiut, 20 cm la Cavnic, 18 cm la Vf. Iezer, 11 cm in Baia Borsa si Luhei, 7 cm in Pasul Gutai, la Firiza si Grosii Tiblesului, 5 cm in Poiana Borsa, 4 cm la Moisei si Sacel, 3 cm la Suciu de Jos, 2 cm pe Valea Vaserului.

Valori ale temperaturii aerului: -4 grade la Vf. Iezer si Pasul Prislop, -2 grade in Pasul Gutai, -1 grad la Borsa si Cavnic, 0 grade la Viseu de Sus, Targu Lapus, 1 grad la Sighetu Marmatiei, 3 grade la Ocna Sugatag, Seini, Somcuta Mare, 4 grade in Baia Mare si 5 grade in Baia Sprie.

Vremea va fi in judetul nostru astazi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari indeosebi la munte, unde va viscoli sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 6 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

ZiarMM.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu