- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Meteo: Precipitatii mixte pe arii extinse, iar la munte vor predomina ninsorile. Astazi vremea va fi usor mai calda in Maramures

Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost noros. Pe arii relativ extinse au cazut ploi si cu caracter de aversa, insotite pe zone restranse de descarcari electrice. La munte precipitatiile au fost mixte, iar in zona inalta a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 27.0 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari de pana la 58 km/h, la Ocna Sugatag, iar in zona montana inalta a suflat tare cu intensificari de pana la 90 km/h, viscolind ninsoarea.

Stratul de zapada este prezent doar in zona inalta de munte si masoara: pana la 15 cm la Vf. Iezer, 13 cm la Baiut, 5 cm la Cavnic, 4 cm la Luhei, 3 cm la Sacel si Baia Borsa, 2 cm in Poiana Borsa.

Valori ale temperaturii aerului: -5 grade la Vf. Iezer, -3 grade in Pasul Prislop, -2 grade in Pasul Gutai, -1 grad la Cavnic, 0 grade la Borsa, Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, 1 grad la Viseu de Sus, Ocna Sugatag, 2 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare.

Vremea va fi astazi in judet usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla in general moderat cu intensificari temporare cu rafale de 55-65 km/h, iar in zona montana inalta vor depasi 90-120 km/h viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 7 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grad.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu