METEO MANIA – Ce vreme vom avea de Crăciun și de Anul Nou

Administrația Națională de Meteorologie a venit zilele acestea cu prognoza meteo valabilă până în primele zile ale lunii ianuarie a anului viitor. Iar meteorologii nu vin cu vești bune, cel mai probabil, la cum stau lucrurile, vom avea zăpadă în lunile ianuarie și februarie, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace.

Astfel, în săptămâna 6-13 decembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Urmează săptămâna 13-20 decembrie, unde temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

În săptămâna Crăciunului, 20-27 decembrie, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, respectiv în ultimele zile ale lui 2021 și primele din 2022, mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu