METEO – 21 octombrie, una din cele mai calde zile de octombrie din istoria meteorologiei

Ziua de ieri, 21 octombrie 2023, va rămâne în istoria meteorologiei din România ca una dintre cele mai calde zile de octombrie. Cei de la Meteo Maramureș spun că „a fost foarte cald încă de azi dimineață și de azi noapte, în vestul țării minimele nopții trecute fiind mai mari de 20°C (noapte tropicală) în mai multe localități. Cea mai mare minimă a fost 24.8°C la Holod (Bihor). Peste zi maximele au fost de vară, în sud, est și centru depășindu-se 30°C în mai multe localități. Maxima zilei a fost 35.1°C la Turnu Măgurele (Teleorman)”.

Și la noi în județ a fost foarte cald, maximele înregistrate la stațiile noastre meteo fiind +28.3°C – Sighet, +27.7°C – Baia Mare, +26.1°C – Remeți, +24.5°C – Ocna Șugatag și +19.9°C – Cavnic”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat că vremea se va răci față de ziua precedentă, dar se menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. Local va ploua. Vântul va sufla slab la moderat cu unele intensificări în cursul zilei. Temperaturile maxime vor cuprinse între 22 și 24 de grade, iar cele minime intre 9 și 11 grade.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu