Membru Hells Angels, extrădat din Romania în SUA

Șeful Hells Angels Romania a fost extrădat în SUA. Asta deși el susține că „ s-a decis extradarea mea în SUA, pentru o potențială infracțiune pentru care nu mi se permite nici macar accesul la probe obținute și intrumentate pe teritoriul României”.

În cursul anului 2020, potrivit informațiilor furnizate de către IGPR, poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii ai HELLS ANGELS, implicaţi în traficul internaţional de droguri.

„Activităţile au fost desfăşurate în colaborare cu D.E.A. şi U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, încălcare regimului armelor şi muniţiilor, săvârşirea de acte pregătitoare pentru infracţiunea de omor, grup infracţional organizat, ce intră sub incidenţa legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc, spălarea banilor şi complicitate la tentativă de omor. Succesul activităţilor poliţieneşti desfăşurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităţilor judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetăţean român, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române.

Cerere de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie 2023, iar persoana de cetăţenie română va fi transferată în S.U.A., unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuit.

În realizarea acestei operaţiuni şi a extrădării, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi din cadrul D.G.P.M.B. – Biroul Urmăriri şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni.

Un aport deosebit l-a avut şi M.A.E., prin Agentul Guvernamental la C.E.D.O., care prin demersurile întreprinse a reuşit să lămurească situaţia specifică la Curtea Europeană, unde au fost atacate mandatul internaţional de arestare şi procedura extrădării”, precizează IGPR.

FOTO Hells Angels Romania/facebook

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu